Akut ja tarvikkeet

Valikoimistamme löytyvät kilpailukykyiset laadukkaat akut mm. teollisuuden ja tietoliikenteen järjestelmiin sekä UPSeihin. Tarjoamme tarvittaessa myös tarvekartoituksen, mitoituksen ja asennuksen, sekä hoidamme vanhojen akkujen kierrätyksen.

Tarjoamme erityyppisiä akkuja erilaisiin sovelluksiin:

  • Suljetut akut
  • Avoimet lyijyakut
  • Litium-ioni-akut
  • NiCd-akut

Suljetut akut

Elcon Solutionsin valikoimiin kuuluu suljettuja akkuja laajalta kapasiteettialueelta eri valmistajilta. Akkuja toimitetaan tarvittaessa myös asennettuna järjestelmäkaappeihin ja erillisiin akkukaappeihin sekä -telineille. Käyttökohteet löytyvät mm. teollisuudesta, sähkö- ja voimalaitoksista sekä automaatio- ja telecom-järjestelmistä. Valikoimistamme löytyvät niin AGM- kuin geeliakutkin.

Myös aurinkosähköjärjestelmiin on saatavissa hyvälaatuisia akkuja kilpailukykyiseen hintaan.

Avoimet lyijyakut

Avoimia akkuja teollisuuden ja tietoliikenteen tarpeisiin. Laaja valikoima eri valmistajilta esim. OPzS- avoimet putkilevyakut 50Ah ylöspäin. OPzS- ja OGi-tyypin akut soveltuvat syöttämään tietoliikenteen sovelluksia, hätävalo- ja hälytysjärjestelmiä sekä valvontalaitteita ja automaatiota voimalaitoksissa ja sähköasemilla, rautateillä, lentoasemilla jne. Voidaan käyttää myös aurinkokennosovelluksissa. Laskennallinen elinikä vähintään 20 vuotta oikein käytettynä.

Nikkeli-kadmium-akut

NiCd-akun kestoikä on yli 20 vuotta oikein käytettynä. Akun virranantokyky on suuri ja hetkellisesti akku kykenee antamaan huomattavan suuria virtapulsseja, koska sen sisäinen resistanssi on matala. Käyttölämpötila-alue on laaja, ja akku antaa virtaa hyvin pakkasellakin, koska elektrolyytti toimii vain virrankuljettimena eikä osallistu reaktioon. Se kestää myös lyijyakkua paremmin korkeita lämpötiloja eliniän kärsimättä.

Litium-ioni-akut

Elconin valikoimista löytyy myös valikoima litium-ioniakkuja.

Litiumioniakkujen etuna esimerkiksi lyijyakkuihin verrattuna on suuri energiatiheys ja matala varauksen itsekseen purkautuminen.

Litiumioniakut tarvitsevat yleensä aina akustonvalvontajärjestelmän (BMS). Tämän järjestelmän tehtävänä on valvoa akuston kennojen jännitettä ja lämpötilaa sekä tasata kennojen varausta.

Litium-ioni-akkutekniikka soveltuu erittäin hyvin Cleantech-sovelluksiin.

Ota yhteyttä!