ELCON SOLUTIONS JA POLARINST OY:N UUDET TOIMITILAT VASTAAVAT KASVAVAAN KYSYNTÄÄN

Elcon Solutions Oy ja Polarinst Oy ovat muuttaneet 01.11.2022 yhteisiin toimitiloihin; Lisenssikatu 2, Naantali. Elcon Solutions Oy toimittaa tuoteratkaisuja sähköenergian varmennukseen ja varastointiin ja Polarinst Oy toimittaa vaativia laiva- ja voimalaitosautomaatioratkaisuja.

Yhtiöt muodostivat konsernirakenteen kesällä 2021. Yhteiset toimitilat ovat seuraava askel emoyhtiön ja tytäryhtiön tiiviimpään yhteistyöhön.

 

—Kapasiteettimme kasvaa yhteisten tilojen ansiosta ja voimme nyt toimittaa asiakkaillemme laajempia automaatiokokonaisuuksia. Yritysten kokoonpano- ja tuotantolinjat saadaan samaan paikkaan. Tämä nopeuttaa prosessien läpimenoaikoja, parantaa toimitusvarmuutta ja mahdollistaa toimintatapojemme tehokkaamman organisoinnin sisäisesti.  Molemmilla yrityksillä on rakennuksessa edelleen omat toimistotilat, joissa voimme tavata asiakkaitamme. Asiakastyöt jatkuvat kuten ennenkin, eli siihen liittyen mikään ei muutu, yritysten hallituksen puheenjohtajana toimiva Mika Lappalainen kertoo.

 

Kiinnostus Elconin tarjoamiin palveluihin on kasvanut epävakaan maailmantilanteen ja uusiutuvaan energiaan kohdistuneen äkillisen kiinnostuksen myötä. Elcon on toimittanut varmennusjärjestelmiä mm. kriittisiin yhteiskunnan teknistä infrastruktuuria ylläpitäviin toimintoihin.

 

— Elcon Solutions on mukana maanpuolustuksellisesti tärkeässä Laivue 2022 -hankkeessa toimittamalla merivoimille rakennettaviin korvetteihin akkuvarmennettua sähkönjakelua. Samalla toimialalla varmistamme myös Ruotsin rautatieverkon Trafikverketin infrastruktuuria.

 

Akustot sopivat erityisesti teollisuuden, sähkönjakelun ja tietoliikenteen sähköjärjestelmien varmistamiseen sekä UPSeihin. Elcon on kehittänyt myös aurinkoenergian varastointia varten erilaisia ratkaisuja, joiden avulla voidaan tähdätä energian omavaraisuuteen.

 

Konsernin tavoitteena on vahvistaa omaa asemaansa luotettavien ja laadukkaiden automaatiojärjestelmien toimittajana, kasvaa uusiutuvan energian ja sen varastoinnin sektorilla sekä olla mukana kilpailu- ja uudistumiskykyisimpien alan toimijoiden joukossa.  Kasvuun liittyvissä tavoitteissa tyytyväinen henkilökunta on avainasemassa ja sen viihtyvyyteen halutaan panostaa.

 

—Henkilökuntamme arvostaa organisaatiomme matalaa hierarkiaa ja sitä, että ihmiset tuntevat toisensa. Nyt kun kaksi yritystä saadaan saman katon alle, työyhteisömme tiivistyy entisestään. Uudet ja toimivat tilat mahdollistavat sujuvan arjen työpaikalla, mutta ovat myös merkki siitä, että haluamme kehittyä ja mennä eteenpäin.

 

Elcon Solutionsin ja Polarinstin toimitilat sijaitsevat vain 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta, Helsinkiin ja Turun satamaan vievän pääväylän varrella. Kiinteistö on kokonaisuudessaan konsernin yritysten käytössä.

 

Elcon Solutions Oy on vuonna 2006 Turussa perustettu yritys. Yrityksen toiminta keskittyy akkuvarmennettujen järjestelmien suunnitteluun, valmistamiseen ja kehittämiseen ja sen asiakaskuntaa on yli 80 eri maassa ympäri maailmaa. Elcon Solutions työllistää tällä hetkellä kymmenen alan ammattilaista. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 1,6M €

 

Polarinst Oy on vuonna 2018 perustettu yritys. Yrityksen toiminta keskittyy pääosin laiva ja voimalaitosautomaatioon. Polarinstin palveluksessa työskentelee 15 ammattilaista ja konsernin liikevaihto n. 5M€.  

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Mika Lappalainen, CEO

Elcon Solutions Oy ja Polarinst Oy

mika.lappalainen@elcon.fi
Puh. +358 400 726 826

 

 

Valokuvaaja: Timo Sundgren