Akustot

- Energiavarastot kriittisiin kohteisiin

Energiavarastot ovat olennaninen osa kriittisten toimintojen varmistamisessa.

 

Elconin valikoimasta löytyy kilpailukykyisiä ja laadukkaita akkuja, jotka soveltuvat useisiin kohteisiin mm. teollisuuden, sähkönjakelun ja tietoliikenteen sähköjärjestelmien varmistamiseen sekä UPSeihin. 

 

Elcon tarjoaa tarvittaessa myös tarvekartoituksen, mitoituksen ja asennuksen sekä hoidamme vanhojen akkujen kierrätyksen.


- Suljetut lyijyakut
- Avoimet lyijyakut
- Litiumioniakut
- NiCd-akut

Suljetut akut


Elconin valikoimaan kuuluu suljettuja akkuja laajalta kapasiteettialueelta ja eri valmistajilta. Akkuja toimitetaan joko osana tehonsyöttöjärjestelmää tai asennettuna erilliseen akkukaappiin tai akkutelineelle. Käyttökohteet löytyvät mm. teollisuudesta, sähkönjakelusta ja voimalaitoksista sekä automaatio- ja telecom-järjestelmistä. Valikoimamme kattaa AGM- ja geeliakut.

Lataa tekninen manuaali

Avoimet lyijyakut


Elconin valikoimaan kuuluu avoimia akkuja teollisuuden, sähköjakelun ja tietoliikenteen tarpeisiin. Laaja valikoima eri valmistajilta, esim. OPzS- ja avoimet putkilevyakut 50Ah ylöspäin. 


OPzS- ja OGi-tyypin akut soveltuvat syöttämään tietoliikenteen sovelluksia, hätävalo- ja hälytysjärjestelmiä sekä valvontalaitteita ja automaatiota voimalaitoksissa ja sähköasemilla, rautateillä, lentoasemilla jne. 


Avoimia lyijyakkuja voidaan käyttää myös aurinkokennosovelluksissa. Laskennallinen elinikä on vähintään 20 vuotta asianmukaisesti käytettynä.

Litiumioniakut


Litiumioniakkujen etuna, esimerkiksi lyijyakkuihin verrattuna, on suuri energiatiheys ja matala varauksen itsekseen purkautuminen.
Litiumioniakut tarvitsevat yleensä aina akustonvalvontajärjestelmän (BMS). Tämän järjestelmän tehtävänä on valvoa akuston kennojen jännitettä ja lämpötilaa sekä tasata kennojen varausta.

Nikkeli-kadmium-akut


NiCd-akun käyttöikä on yli 20 vuotta asianmukaisesti käytettynä. Akun virranantokyky on suuri ja hetkellisesti akku kykenee antamaan huomattavan suuria virtapulsseja matalan sisäisen resistanssinsa ansiosta. Käyttölämpötila-alue on laaja, ja akku antaa virtaa hyvin pakkasellakin, koska elektrolyytti toimii vain virrankuljettimena eikä osallistu reaktioon. Se kestää myös lyijyakkua paremmin korkeita lämpötiloja eliniän kärsimättä.

Tee energiankäytöstä fiksumpaa!

Ota yhteyttä meihin

ja kysy lisää.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla, niin vastaamme mahdollisimman pian.