Langaton akuston valvontajärjestelmä minimoi huoltokäyntien määrän ja vähentää kokonaishuoltokustannuksia

Elconin valikoimissa oleva langaton akuston valvontajärjestelmä CELLGUARD™ Wireless , on erityisesti lyijyakuille soveltuva langaton akuston valvontajärjestelmä (BMS). Yhteys akkusensorien ja keskusyksikön välillä muodostetaan langattomasti.

 

Se tarjoaa tarkan ja luotettavan indikaation akun toimintakunnosta jännitteen, lämpötilan ja konduktanssin seurannan ja analyysin kautta. Akuston tilaa pääsee tarkkailemaan reaaliajassa valvontajärjestelmän mukana tulevan web-käyttöliittymän kautta. Käyttöliittymä mahdollistaa etänä tehtävät muutokset, päivitykset ja koko järjestelmän valvonnan. Vahvan häiriönkestävyyden ansiosta CELLGUARD™ langaton akustonvalvontajärjestelmä sopii hyvin mm. voimalaitoksiin ja datakeskuksiin. Tämä akustonvalvontajärjestelmä pystyy valvomaan enintään 16 akkustringiä, jossa voi olla enintään 300 akkua.

 

Vähemmän tarvetta kapasiteettikokeille

 

Joissain tapauksissa kapasiteettikokeet voivat aiheuttaa tilapäisen katkon toimintojen varmennukseen. Akuston valvontajärjestelmä vähentää näitä riskejä. Valvontajärjestelmä ei poista kokonaan kapasiteettikokeiden tarvetta, mutta se vähentää niiden tarvetta merkittävästi. Akuston kapasiteettia mitataan sensorien avulla ja pidemmältä aikaväliltä saatujen mittaustuloksien avulla muotoutuva trendikäyrä kertoo, milloin akuston tila on sellainen, että se vaatii välttämätöntä huoltoa.

Langaton järjestelmä koostuu seuraavista komponenteista:

 • Langaton sensori
 • Keskusyksikkö BCU
 • Jännitteen, Lämpötilan ja virranmittausyksikkö VTC (Voltage, Temperature, Current)
 • DC-DC-muunnin
 • Virtamuunnin
 • CONVERGE™ Web-käyttöliittymä

Langattoman valvontajärjestelmän asentaminen vaatii ainoastaan yhden huoltokatkon, jonka jälkeen järjestelmä on käyttövalmis.

 

Pienennä kokonaishuoltokustannuksia

 

Akuston kunnonvalvonnan (trendikäyrien) avulla voidaan suunnitella akuston huoltotoimenpiteet ennakoivasti (preventive maintenance), eikä vasta sitten kun akut ovat vaihtokunnossa. Jos esimerkiksi konduktanssin trendikäyrä näyttää, että akuston käyttöikä lähestyy loppua, huoltokatko voidaan suunnitella ennakoivasti, jolloin akut voidaan uusia. Jos korvaavia akkuja aletaan hankkimaan vasta siinä vaiheessa, kun akuston toimintakunto on jo huono, saattaa syntyä huomattavia kustannuksia ja viiveitä varmennusjärjestelmän toiminnassa. Ennakoiva huolto ja kapasiteettikokeiden määrän vähentyminen pienentävät akustoihin liittyviä kokonaishuoltokustannuksia.

 

Ratkaisut akuston valvontaan sähkömagneettista häiriötä sisältävässä ympäristössä

 

Mikäli akustot sijaitsevat sähkömagneettista häiriötä sisältävässä ympäristössä, akuston etävalvonta voidaan tehdä langallisella CELLGUARD™ Wired akustonvalvontajärjestelmällä (BMS). Tässä on käytännössä samat hyötyominaisuudet kuin langattomassa versiossa, mutta yhteys sensorin ja keskusyksikön välillä muodostetaan kiinteällä yhteydellä.

 

Käyttöliittymän avulla valvotaan, konfiguroidaan ja päivitetään ohjelmistot

 

CONVERGE™ webkäyttöliittymä tulee vakiona langattoman ja langallisen akustonvalvonnan mukana. Se mahdollistaa mm.

 • Täydellisen akun ja akkustringin kunnon arvioinnin
 • Reaaliaikaisen tiedon saamisen akun jännitteestä, lämpötilasta, konduktanssista ja akkujen välisen kytkennän resistanssista
 • Kaksisuuntaisen yhteyden verkon sisällä ja tätä kautta etänä tehtävät konfiguraatiot, asetustyöt, muutokset ja ohjelmiston päivitykset
 • Konfiguraatiot voidaan ladata ja tallentaa tai tarvittaessa käyttää muiden samanlaisten kokoonpanojen ohjelmointiin.
 • Työkalujen avulla BCU:n ja sensorin laiteohjelmiston päivittämisen, Modbusin konfiguroimisen, manuaalisten jännite-, lämpötila- ja konduktanssikokeiden tekemisen ja järjestelmän resetoinnin
 • Selkeän visuaalinen yleiskuvan järjestelmän tilasta, hälytyksistä ja varoituksista

Kysy lisää langattomasta akuston valvontajärjestelmästä meiltä!

 

Rainer Nurkkala
Myyntijohtaja
rainer.nurkkala(at)elcon.fi
 +358 44 538 6003

 

Janne Nurmi
Myyntipäällikkö
janne.nurmi(at)elcon.fi
 +358 45 230 5070