Reissuhommia ja toimistotöitä sopivassa suhteessa

Eetu Kennin ura alkoi Polarinstilla vuonna 2019, kun hän tuli sinne työharjoitteluun. Valmistuminen sähkö- ja automaatioinsinööriksi oli opinnäytetyötä vailla ja niinpä hän työsti opinnäytetyön valmiiksi työn ohella. Työt maistuivat yrityksessä sen verran hyvin, että hän jäi sille tielle. Tällä hetkellä hän työskentelee Polarinstilla projekti-insinöörinä.

 

—En ollut sen kummemmin suunnitellut uraani koulun jälkeen. Viihdyin Polarinstillä erinomaisesti ja siksi jäin tänne töihin. Olen aina hakeutunut sellaisiin töihin, mitkä ovat minulle mieleisiä. Tällöin töihin on mukava tulla, eikä arki ole pakkopullaa, Kenni naurahtaa.

 

Kenni aloitti asentajana, jonka jälkeen työnkuvaan tuli pikkuhiljaa muitakin töitä, joiden myötä osaaminen karttui. Nykyiseen työnkuvaansa Kenni on todella tyytyväinen.

 

—Tässä työssä on tarpeeksi vaihtelevuutta. Saan tehdä toimistotyötä ja reissuhommia sopivassa suhteessa, lisäksi työ haastaa oikeassa suhteessa niin ettei pääse kyllästymään. Ja tietenkin rento ja hyvä työyhteisö on se, mikä saa viihtymään. Jokainen saa olla oma itsensä, eikä tarvitse miettiä, uskaltaako sanoa jotain vai ei.

 

Työkomennuksella maailmalla

—Pääsin ensimmäiselle työkomennukselleni jo kesällä 2019.  Reissu kesti kolme viikkoa ja matkasimme New Yorkiin Atlantin yli laivalla. Reissuhommat ovat mielenkiintoisia, koska siellä oppii aina jotain uutta. Komennuksien kesto vaihtelee kohteesta riippuen viikosta useampaan viikkoon.

 

Reissuhommissa päivät venyvät 12 h pitkiksi ja paikan päällä töitä tehdään joka päivä. Yleensä reissuun lähtee mukaan kolme työkaveria ja paikan päällä on yleensä asiakkaan edustaja ja paikallisia työntekijöitä. Työreissujen kokonaiskesto vaihtelee projektista riippuen, yleensä paikan päällä ollaan yhdestä viikosta neljään viikkoon.

 

—Mielenkiintoisin ja ehkä eksoottisin työkohde on ollut Brasiliassa keskellä sademetsää. Tuolloin työmme jaksottui siten, että olimme Brasiliassa kolme viikkoa ja sen jälkeen kotona kolme viikkoa. Tämä projekti kesti kokonaisuudessaan vuoden verran ja mukana oli useampi eri henkilö myös meidän firmastamme.

 

Yhteistyö Elcon Solutionsin kanssa tuo synergiaetua

Konsernin muodostavat yritykset Polarinst ja Elcon Solutions tiivistävät yhteistyötä koko ajan ja tämä on Kennin mielestä hieno asia. Yhteisiin tiloihin siirtyneet yritykset voivat nyt hyödyntää osaamista molemmista yrityksistä ja tuottaa asiakkaille laajempia kokonaisuuksia entistäkin paremmin.   

 

—Tiivistynyt yhteistyö näkyy arjessamme positiivisena asiana ja hoidan jo nyt paljon Elconin projekteja. Työntekijän näkökulmasta yhteistyö on mielestäni pelkästään hyvä asia, joka tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia.

 

 

Katso avoimet työpaikat